(at) og (dot) i email

Rund om på nettet kan man se variationer af email adresser med at og dot e.l. F.eks. os (at) sslug (dot) dk. Det er fordi email adresser der ligger i normalt format er i fare for at blive høstet af webrobotter og derefter brugt til sende spam til folk med.

En af de løsninger der er er at erstatte de to nævnte tegn med tekst. Det er ikke nogen garanti, men det er meget få robotter der endnu søger efter dem.

Der er en række andre måde at mindske risikoen på såsom at lade email adresser udelukkende stå i billeder, erstatte @ med den hex kode som oversætte til tegnet når det vises på skærmen. Udelukkende benytte mail formularer, så man ikke har email adresser på hjemmesiden. Eller indsætte tilfældig tekst som et menneske kan se skal fjernes, men som en robot har svært ved at genkende.

Når du skal bruge en sådan email adresse skal du altså bare erstatte (at) og (dot) med de rigtige tegn fra tastaturet og husk at fjerne mellemrum i samme omgang.

os (at) sslug (dot) dk er altså os@sslug.dk

Her er et par gængse omskrivninger:

at, (at), snabe a, (snabel a)

dot, (dot), punktum, (punktum)

Det er også almindeligt at overlevere email adresser via tale ved at udtrykke at og dot eller punktum.

Ovenstående adresse ville altså lyde noget i stil af: Oscar sierra at sierra sierra lima uniform golf dot delta kilo eller Oscar sierra snabel-a sierra sierra lima uniform golf dot delta kilo.

hverdags udtalen ville være: os snabel-a sslug dot dk