Opdateringer af blog

Featured

Ind i mellem skriver vi lidt om hvad der sker. Det er desværre ikke så tit vi husker det eller har overblik over hvad de enkelte laver.

At vores blog ikke nødvendigvis er opdateret betyder altså ikke at aktiviteterne er stoppet. 🙂

Det er vores kalender der bedst afspejler aktiviteterne. 🙂

Corona aflysninger

Vi er, som alle andre, også ramt corona aflysninger.

Vi følger selvfølgelig udviklingen, men vi må jo nok sande at det kan tage tid før vi igen kan mødes. Vi har ikke i Roskilde noget online, så der er igen møder af nogen form. Det er heller ikke noget vi har planer om at begynde på.

Vores strategi er altså stille og roligt at afvente hvornår vi kan starte vores fysiske møder op igen.

Vi holder vores kalender her på siden opdateret og aflyser efterhånden som det trækker ud, så følg med her inden du tager afsted til et møde.

Richard Stallman er i Danmark og holder foredrag

Free software and your freedom
6. Maj 2019 kl. 16
AAU, Auditorium, Niels Jernes Vej 8A
9220 Aalborg

The dangers of mass surveillance
7. Maj 2019 kl. 16
SDU, U170, bygning 44, Campusvej
5230 Odense

Free software and your freedom in computing
8. Maj 2019 kl. 16
ITU, Rued Langgaards Vej 7
2300 København S

Computing, freedom, and privacy
9. Maj 2019 kl. 16
KU, Lundbeckfond Auditorium, Københavns Biocenter, Ole Maaløes Vej 5
2200 København N

Copyright vs Community
10. Maj 2019 kl. 16
DTU, auditorium 44, bygning 303, Asmussens Allé
2800 Kongens Lyngby

Når vi kommer til kort

For over et år siden skrev jeg et indlæg “Nogen gange kommer vi til kort“. I december hørte jeg så at manden faktisk havde få løst sin opgave med hjælp af de kontaktoplysninger vi havde givet ham og han er nu en tilfreds Linux bruger.

Han fortalte så også at der faktisk havde været problemer med den sideordnede installation og et kunstgreb på det tidspunkt var nødvendigt. Han kunne så også bekræfte at problemet sidenhen var løst og han nu frit kunne installere både Windows 10 og Linux på maskinen samtidig.

Når han ikke er gået helt over til Linux er det fordi det er en arbejdscomputer han har og på arbejde er han nød til at bruge Windows.

Det er altid rart at få en tilbagemelding om hvordan det er gået og selvfølgelig især når det er gået godt. 🙂

sslugroskilde.dk nedlagt

Domænet sslugroskilde.dk er nedlagt pr. 1. marts 2017. Det betyder selvfølgelig også at alle e-mail adresser under domænet er væk. Vores kontaktformular på denne hjemmeside er rettet, så kontakt gennem denne virker stadig.

Der var ingen grund til at forsætte med at have vores eget domæne når sslug’s infrastruktur igen er oppe og kører, så i stedet for at forny domænet valgte vi at nedlægge det. I et lille års tid har vi haft viderestilling til roskilde.sslug.dk og dermed burde de mest brugte henvisninger nu være tilpasset den nye struktur.

Det har ingen indvirkning på vores øvrige aktiviteter, som stadig kører uforandret.

Nogen gange kommer vi til kort

I mandags var en af de dage hvor der kom en ny deltager. Han ville gerne installere Linux ved siden af sin Windows 10.

Desværre var det et af de områder hvor ingen af de fremmødte havde tilstrækkelig viden til at hjælpe ham igennem og han måtte tage derfra med kontaktoplysninger til en vi mente måske kunne hjælpe men ikke så meget mere.

Det er selvfølgelig altid skuffende ikke at kunne hjælpe eller få hjælp, men det er i sidste ende betingelserne. Ingen af os er professionelle eller ansat til at hjælpe. Når vi gør det er det med den viden vi nu har og nogen gange må man bare trække sig.

Selvfølgelig kunne vi have gjort et forsøg, men der er altid den risiko at det ikke virker eller ligefrem “knækker” hans Windows og det er ligeså vigtigt at vide hvornår man skal trække sig. Vi var nogen der havde læst om problemer med netop den kombination og ingen havde selv set eller prøvet det.

Vi kan kun håbe på at han finder den hjælp som han skal bruge. Han fik som sagt en kontakt og forhåbentlig hjælper det ham videre.