Opdateringer af blog

Featured

Ind i mellem skriver vi lidt om hvad der sker. Det er desværre ikke så tit vi husker det eller har overblik over hvad de enkelte laver.

At vores blog ikke nødvendigvis er opdateret betyder altså ikke at aktiviteterne er stoppet. 🙂

Det er vores kalender der bedst afspejler aktiviteterne. 🙂

sslugroskilde.dk nedlagt

Domænet sslugroskilde.dk er nedlagt pr. 1. marts 2017. Det betyder selvfølgelig også at alle e-mail adresser under domænet er væk. Vores kontaktformular på denne hjemmeside er rettet, så kontakt gennem denne virker stadig.

Der var ingen grund til at forsætte med at have vores eget domæne når sslug’s infrastruktur igen er oppe og kører, så i stedet for at forny domænet valgte vi at nedlægge det. I et lille års tid har vi haft viderestilling til roskilde.sslug.dk og dermed burde de mest brugte henvisninger nu være tilpasset den nye struktur.

Det har ingen indvirkning på vores øvrige aktiviteter, som stadig kører uforandret.

Nogen gange kommer vi til kort

I mandags var en af de dage hvor der kom en ny deltager. Han ville gerne installere Linux ved siden af sin Windows 10.

Desværre var det et af de områder hvor ingen af de fremmødte havde tilstrækkelig viden til at hjælpe ham igennem og han måtte tage derfra med kontaktoplysninger til en vi mente måske kunne hjælpe men ikke så meget mere.

Det er selvfølgelig altid skuffende ikke at kunne hjælpe eller få hjælp, men det er i sidste ende betingelserne. Ingen af os er professionelle eller ansat til at hjælpe. Når vi gør det er det med den viden vi nu har og nogen gange må man bare trække sig.

Selvfølgelig kunne vi have gjort et forsøg, men der er altid den risiko at det ikke virker eller ligefrem “knækker” hans Windows og det er ligeså vigtigt at vide hvornår man skal trække sig. Vi var nogen der havde læst om problemer med netop den kombination og ingen havde selv set eller prøvet det.

Vi kan kun håbe på at han finder den hjælp som han skal bruge. Han fik som sagt en kontakt og forhåbentlig hjælper det ham videre.

Besøg hos FabLab på RUC

Vi var 8 mand der trodsede snevejret og kom til besøget på FabLab.

Det var en god omvisning, hvor vi fik set lidt af de maskiner der er til rådighed og hvilke materialer de kan arbejde med.

Her er et par billeder fra besøget.

fablab-1-640x360
Så er vi på vej mod FabLab i snevejr.
FabLab-2-640x360
Fra venstre mod højre Faruk, Svend, Louis, Vagn og Heine.

Så er vi fremme og får fortalt om den første CNC maskine. Det blev lidt om hvad den kan og hvilke materialer og begrænsning o.s.v. den har.

Printbeton-640x360
3D Printerbeton

Her er billede af en pose cement. I sig selv måske ikke så ophidsende, men det specielle er at det er cement specielt beregnet til 3D print i beton, som er noget af det nye de arbejder med på FabLab. Desværre har vi ikke noget billede af printeren, for den er uden for og vejret tillod ikke at vi fik et billede.

3D-print-Eksempler-1-640x360
3D eksempler på prototyper

Vi havde ikke selv noget der kunne laves, så her er nogle eksempler på prototyper i forskellige materialer.

3D-print-Eksempler-2-640x360
Et par 3D eksempler mere.

Lige et par eksempler mere.